Högst upp i huset med balkong i soligt söderläge!

Bilder Översikt

Tellusborgsvägen 35

 • Utgångspris
  2 895 000 kr
 • Antal rum
  2 ROK
 • Boarea
  54 kvm
 • Avgift
  2 841 kr
 • Insynsskyddad Balkong i soligt söderläge
 • Lummig utsikt samt vy över trädkronor & takåsar
 • Ljust lägenhet tack vare ljusinsläpp från två väderstreck
 • Tillåtet att grilla på balkong
 • Låg avgift i stabil förening
 • Gästlägenhet & gym att nyttja i föreningen
 • Kvarterskrogar & mysiga caféer runt hörnet
 • Endast några minuter till tunnelbanan
Accepterat pris: 3.400.000:- (Kontakta fastighetsmäklaren för privatvisning)

Välkommen till en ytterst väldisponerad bostad mitt i populära Midsommarkransen - ett stenkast från gamla anrika kulturkvarter. Byggnaden står fridfullt placerad invid eftertraktade Tellusborgsvägen som klassas som en av stor-Stockholms mest eftertraktade gator utanför tullarna. Bostadens samtliga fönster är helt befriade från insyn och erbjuder en vacker utsikt över föreningens välskötta trädgård med flera uteplatser. Lägenhetens balkong har ett underbart läge mot den grönskande baksidan och badar i sol från morgon till kväll.

Lägenheten erbjuder ett stort socialt vardagsrum vänt mot innergården. Sovrummet är rymligt och här finns plats för skrivbord och gott om förvaring. Lägenheten har en genomgående planlösning med fönster i två väderstreck och upplevs därför ljus året om. Intill hallen finns ett stort förvaringsutrymme och härifrån nås även det helt kaklade badrummet. Köket är rymligt och det finns plats för matbord och sittmöbler.

Brf Krassen tar hand om sina medlemmar med låga månadsavgifter där även bredband (100Mbit/s) är inkluderat i avgiften. Föreningen har även två hyresrätter kvar i sin ägo & kommer att inbringa flera miljoner till kassan när de avyttras i framtiden. I föreningens fastighet finns även faciliteter så som gästlägenhet & gym att nyttja.

Varmt välkommen!
 • Flerfamiljehus

  1949

  Fjärrvärme

  Våning: 4/4

  Mekanisk frånluft

 • 2 841 kr/mån

  I avgiften ingår värme, vatten och bredband

  El: 3 000 kr/år

  Försäkring: 2 000 kr/år

  Summa(kr/år): 5 000 kr

  Personer i hushållet: 2

  Driftkostnaderna kan variera beroende på val av leverantör

 • Fastigheten är belägen i lugna och mysiga kulturkvarter i attraktiva "Gamla Midsommarkransen" med hantverkare och kulturbiografen Tellus med intilliggande café. Nära till T-bana (ca 3-4 min), affärer, restauranger, grönska, service och kommunikationer. Krogtäta kvarter med närhet till bl.a. Scandwich, Pita i Parken, Pizzeria Tellus samt Svenska Sushi-, Hamburger- och Tapasköket. Midsommarkransen frodas av småföretagarglädje där bl.a. flera mindre hantverkare/designers av både smycken och kläder har etablerat sig samt möbeltapetserare och flera vintagebutiker har rotat sig. Söderlikt caféutbud med allt från härliga sallader till en svart, enkel kopp kaffe. Lika nära är det till expansiva Telefonplan med centrum där du bl.a finner Konstfack och den populära restaurangen Landet. I centrumet finner du även apotek, livsmedelsbutik, caféer, S.A.T.S, populära Söderbergs bageri och mycket annat. På bekvämt gångavstånd från bostaden finns även bl.a. Ica Supermarket, Coop Forum, Systembolaget, Rusta, Cykloteket och OKQ8. (vid Västbergarondellen). På gångavstånd når man även härliga Aspudden med dess caféutbud, centrum och T-bana. Liljeholmens Galleria som rymmer cirka 90 butiker med bl.a. Sveriges största ICA Kvantum nås på kort avstånd. Endast 15 minuters gångavstånd eller en station med T-banan. Från fastigheten är det inte långt till skog, sjö och vackra Vinterviken med badmöjligheter, löpstigar och skogspromenader. Cirka 10 minuter på cykel till Hornstull med ett digert café- och publiv.

 • BRF Krassen Allmänt: Bostadsrättsföreningen BRF Krassen registrerades 1987 och innehar med tomträtt fastigheten Krassen 13 sedan 2002. På fastigheten är ett bostadshus uppfört med 41 bostadsrätter och tre lokaler (varav ett övernattningsrum) som utgör hyresrätt. Föreningens byggnad är kulturminnesmärkt med en gul klassificering vilket innebär att den har positiv betydelse för stadsbilden och/eller visst kulturhistoriskt värde för gamla Midsommarkransen. Juridisk person godtas ej. Ekonomi: Välskött förening med stabil ekonomi där många av de stora renoveringarna utförda. De nuvarande hyresrätterna utgör ett dolt kapital vid en framtida upplåtelse till bostadsrätt och ger således ett tillskott av stor likviditet i föreningens kassa. Vid försäljning av f.d. hyresrätt har föreningen möjlighet att bekosta renoveringar samt amortera på de långfristiga skulderna vilket minskar räntekostnaderna. Gemensamma utrymmen: Det finns en tvättstuga med ingång genom källaren eller port 31 med tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp, en mangel samt vikbord. Övernattningslägenhet för upp till fyra personer som även går att använda för fest eller barnkalas. Detta utrymme kan hyras till en kostnad av cirka 150 kr/dag, 200 kr/dygn eller 1000 kr/vecka. Cykelparkering- och barnvagnsrum finns i separata utrymmen och det går även att parkera cyklar framför huset. Föreningen har även en lummig grön gård på baksidan med utemöbler, pergola och grill. Förråd: Till bostadsrätten hör ett källarförråd om cirka 4-5 kvm. Kabel TV: Föreningen har ett kollektivt avtal med ComHem och Ownit som levererar kabel-tv med cirka 15 kanaler, fiber bredband 100/100 Mbit/s samt IP-telefoni (du betalar själv samtalstaxa). För denna tjänst debiterar föreningen 246 kr/månad från varje hushåll. En router för trådlös uppkoppling tillhör bostaden. Övrigt programutbud beställs och debiteras individuellt. Se leverantörens hemsida för mer information. Bredband: Föreningen har ett kollektivt avtal med Com Hem och Ownit som levererar kabel-tv med cirka 15 kanaler, fiber bredband 100/100 Mbit/s samt IP-telefoni (du betalar själv samtalstaxa). En router för trådlös uppkoppling tillhör bostaden. Bilplats: Föreningen disponerar över 6 st parkeringsplatser för uthyrning. För närvarande alla platser uthyrda och kösystem tillämpas. Bra utbud för boendeparkering på omkringliggande gator. Utförda renoveringar: 2017-2018 - Spolning avloppstammar 2017 - Upprustning innergården 2017 - Upprustning utomhusmiljö 2017 - Ny utebelysning 2016 - Föreningslokalen renoverad 2002 - Utrustat gym i föreningslokalen 2012 - Installation av fiberbredband 2010 - Justering av värmesystem 2009 - Spolning av avloppsstammar 2009 2008 - Energideklaration utförd 2008 Kommande renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan Kontroll: Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2021-02-09. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Ansvarig mäklare

Daniel Davidov

Intresseanmälan

Läs mer här.