Snart till salu

Tulegatan 41, 4tr med möjlig uthyrningdel

Snabbfakta

  • Antal rum
    4 ROK
  • Boarea
    90.5 kvm
  • Avgift
    3 620 kr

4:a med dubbla ingångar - Totalrenoverad

Balkong med kvällssol (sydväst) mot lugn innergård!
Öppen planlösning!
Stora fönster i två väderstreck!
Dubbla badrum med dusch!
Separat ingång till möjlig uthyrningsdel.
Stabil förening!
Garage i huset med hiss!
3 Stora gemensamma takterrasser med stans bästa utsikt.
Gemensam bastu i föreningen!
Mycket förvaring!
Nära till kommunikationer, service och stadspuls!
Kontakta ansvarig mäklare för annonsering som kommande, mer information eller visning!
Fastighetsmäklare: Jan Ocean Hsia: 0763-447 448, ocean@asira.se

Optimalt planerad 4:a med balkong i sydväst - Öppen planlösning i populär förening!
Garage i huset! - Dubbla ingångar med möjlig uthyrningsdel!

Vill du också annonsera din bostad som kommande?
Kontakta ansvarig mäklare för visning och mer information!

Med ett härligt läge mellan Odengatans puls och Hagaparkens grönska ligger denna familjevänliga lägenhet med en stor och solig balkong i sydvästläge. Den sociala och öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum är perfekt för stora middagar och umgänge med nära och kära. Tre rymliga sovrum med utomordentliga inbyggda förvaringsmöjligheter. Bostaden har dubbla fräscha renoverade badrum med dusch och wc där ena har plats för tvättpelare. Här finns även ett modernt och fullutrustat kök med bänk i sten, samt plats för större matgrupp. Hela bostaden totalrenoverades 2013 samt 2017 och håller således ett genomgående hög standard och gedigna materialval. Köket är från Vedum och kvalitativa vitvaror från bl.a. Siemens. Väggarna är bredspacklade och målade i pastellgult, samt golvet är genomgående ekparkett av högsta kvalitet från Kährs.

För den som inte behöver alla sovrum finns det möjlighet att tillreda en uthyrningsdel som kan hyras ut och ge bra intäkter om så önskas. Bostaden kan på så sätt finansiera sina egna driftskostnader.

Föreningen är otroligt populär med bra ekonomi, och alla tänkbara gemensamma ytor:
- tre trevliga takterrasser,
- bastu & relaxavdelning,
- övernattningsrum,
- garage i huset (hyrs för 1200-1400kr/mån)
- en stor innergård med grillplats,
- och en inhängnad lekplats för de små.

Föreningen har väldigt bra ekonomi och även stora lokalintäkter från 35 lokaler och 120 garageplatser, samt en stabil kassa på ca 6 Mkr och årligt överskott. Årlig vinst på ca. 1,2 Mkr (2020).

Området präglas av en mer tillbakalutad ton och lugnare miljö, vilket gör det rofyllt och bekvämt för alla att bo! Här har du nära till kommunikationer som buss och tunnelbana vid Kungliga tekniska högskolan, samt stadspuls och shopping vid Stureplan och City, men också allehanda service och mycket trevliga restauranger och caféer nere på gatan. Vanadisparken finns bara ett stenkast bort med sol och badmöjligheter, samt fina promenadstråk i Hagaparken och runt Brunnsviken. Dessutom har du garage i huset och kan direkt komma ut på E4/E20 eller E18 och vidare både åt norr eller söder. Garaget har även platser med bur och anpassade för el-bilar.

Välkommen till en hem för hela familjen att trivas i!

Bostadsrätt

90.5kvm

Bostadsrätt

4 rum

3 620 kr/månad

Inkl. Värme, VA, Bredband & Kabel-TV (Basutbud)

00443-01-01-410402

1.10141%

Stor hall med många avhängningsmöjligheter. Klinkersgolv och ljusa väggar. Infällda spotlights i tak.

Öppen planlösning med ljusa väggar och ekparkett, stora fönster samt utgång till den härliga bakongen i sydvästläge och kvällssol.

Stor balkong i sydvästläge och kvällssol och innergård.

Öppet och fullutrustat kök från 2017, med inbyggda vitvaror från Siemens, samt kyl och frys.

Stort sovrum med ekparkettgolv och ljusa väggar, samt inbyggdförvaring. Stort fönster.

Stort sovrum med ekparkettgolv och ljusa väggar, samt inbyggdförvaring. Stort fönster.

Stort sovrum med ekparkettgolv och ljusgråa väggar, samt inbyggdförvaring. Stort fönster.

Stambytt 2012, vägghängd WC, kommod, väggförvaring, handfat, takdusch, handdukstork, golvvärme. Spotlights i tak. Helkaklat med vita väggar och svarta golv, samt plats för tvättpelare om man så vill.

Stambytt 2012, vägghängd WC, handfat, takdusch, golvvärme. Spotlights i tak.

Förråd om ca.10-12 kvm på vinden.

Flerfamiljehus

1965

Mekanisk (FT)

Fjärrvärme

4 / 8

Ja

3-glas

Utförd 1/1/0001

None

Tulegatan 41, 4tr med möjlig uthyrningdel

Stockholm

Stockholm

3 620 kr/mån

Inkl. Värme, VA, Bredband & Kabel-TV (Basutbud)

Brf Geten

Allmänt om föreningen Brf Geten är en oäkta bostadsrättsförening och har adresserna Döbelnsgatan 52 & 56, samt Tulegatan 41 & 43. I föreningen finns 112 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 4 lägenheter upplåtna med hyresrätt. I föreningen finns även 35 hyresrättslokaler och garageplatser som årligen inbringar goda intäkter om ca 13 256 204 kr/år.
Föreningen förvärvade fastigheten GETEN 25, år 2003 och äger marken.

Ekonomi / Ägande:
Föreningen har god ekonomi med en belåning om ca 156 860 000 kr och en kassa om ca 6 000 000 kr.
I dagsläget finns inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar (avstämt med föreningen 2020-09-25).
En överlåtelseavgift tas ut om 2,5% av prisbasbeloppet som betalas av köparen.
Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 1% av prisbasbeloppet per pantsättning.
Juridisk person accepteras ej som köpare.
Delat ägande är accepterat där minsta andel är 10%

Ägare kan inte begära uppskov på vinst vid köp av bostad i denna förening.
I just denna lägenheten medför skatteeffekten fn. Ca. 1500 kr/mån som tas upp i bostadsmedlemmens skattedeklarationer varje år. Vid delat ägande om 50/50 procent vardera blir detta totalt 750kr/mån per person. (Fråga gärna fastighetsmäklaren om mer information härom).

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Innergård:
Till medlemmarnas förfogande finns en trevlig innergård med sittgrupper upp till 20 personer och möjlighet att grilla. För barnen finns det gott om utrymme för lek.

Takterrasser:
I föreningen finns även tre takterrasser med sittgrupper och fin utsikt över takåsarna.

Relax, Bastu, samt övernattningsrum:
Bastu med relaxavdelning, samt övernattningsrum finns i föreningen i källaren till Döbelnsgatan 56 (planerad renovering 2021), bokas gratis av medlemmarna.

Övriga:
Barnvagnsrum, och cykelrum finns i fastigheten.
I föreningen finns två tvättstugor, en i huset på Döbelnsgatan och en i huset på andra sidan gården på Tulegatan 41. I tvättstugan på Döbelnsgatan finns 3 tvättmaskiner, centrifug, torktumlare och torkskåp samt mangel.

Mer on föreningen hittar du på:
https://www.geten.se/

Total lokalarea om ca. 8 912 kvm

Kommande renoveringar 2021- Uppfräschning av entrén 2021 - Renovering av bastu och relax Parkering I fastigheten finns 120 garageplatser som hyrs ut för ca 1200 kr/månaden samt 1400 kr/månaden för en plats med bur. Kort kö i dagsläget (kontrollerat 2021-01-24) Renoveringar utförda och planerade 2020 - Installation av elstolpar för elbil i garaget. 2018 - 2021: Fönsterrenovering för föreningens samtliga lägenheter 2017 - Totalrenovering av den stora lokalen på Döbelnsgatan 52 samt ombyggnad av ventilationsanläggningarna. 2015/2016 - Totalrenovering av innergården vilket omfattande ett nytt tätskick för den nedre gårdsytan mot Tulegatan. Innergården i sin helhet rustades upp med nya växter, gräsmattor, lekplats och en gemensam pergola med grillplats. 2014 - Genomfördes stambyten i lägenheterna på Tulegatan 43. Ett nytt skalskydd samt säkerhetssystem vid entréportar installerades. 2013 - Stambyte i lägenheterna på Döbelnsgatan 52 och 56. Nya markkärl för sopor utanför fastigheterna samt byte av fasad och fönster på gatuplanen. 2012 - Genomfördes stambyte i lägenheterna på Tulegatan 41. 2011 - Byggdes tre takterrasser, vilket möjliggjort en av stadens bästa utsikter. 2010 - Genomfördes ommålningar i gemensamma utrymmen på varje plan, trapphus samt garage. 2009 - Byttes hissarna ut och entréerna renoverades. 2005 - Genomfördes en separation av fjärrvärmesystemet som tidigare delades med grannfastigheten. Samtidigt byttes våra fjärrvärmeväxlare som sänkte våra uppvärmningskostnader. Successivt har därefter våra lokaler fått nya ventilationssystem med återvinning av värme. 2004 - Genomfördes en omgjutning av alla föreningens balkonger och fasaden mot gården på Tulegatsidan renoverades.

För garageplatserna har föreningen ett internt kösystem som ger förtur framför externa hyresgäster, en kölista som hanteras av fastighetsskötaren. Garageplats kostar 1200 kr/mån. (För bur tillkommer 200kr/mån)

Intresseanmälan

Läs mer här.