Snart till salu

Renoveringschans i denna optimalt planerade 2:a
Bilder Översikt

Oxens gata 261, Entréplan

 • Antal rum
  2 ROK
 • Boarea
  40 kvm
 • Avgift
  2 976 kr
 • Kontakta ansvarig mäklare för annonsering som kommande, mer information eller visning!
 • Visas löpande - Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för privatvisning: Jan Ocean Hsia: 0763-447 448
 • Yteffektiv 2:a!
 • Lättillgänglig direkt från markplan!
 • Inglasad balkong!
 • Renoveringschans med tillfälle att sätta sin egna prägel på bostaden!
 • Orginaldetaljer från när huset byggdes!
 • Stor balkong på ca 5 kvm!
 • Fönster i två olika väderstreck!
 • Förråd i porten mittemot!
 • Flexibelt tillträde!
 • En av Sveriges största BRF!
Kontakta ansvarig mäklare för annonsering som kommande, mer information eller visning!
- Jan Ocean Hsia: 0763-447 448

Här har du tillfälle att efter en enklare ytrenovering ha en sprillans ny och fräsch 2:a på välplanerade 40 kvm!!
Lägenheten är passande för yngre som äldre, samt rullstol. Balkong i öst med trevlig morgonsol.

En av Sveriges största bostadsrättsföreningar (äkta) som äger marken samt har god ekonomi och belåning om ca 4 447 kr/kvm. Föreningen har förvaltningskontor, 6 tvättstugor, övernattningsrum, festlokal, barnvagsrum, cykelförråd, samt 417 p-platser och 610 garageplatser. Dessutom finns många lokaler och förråd att hyra!


Bra kommunikationer med bussförbindelse till Handen centrum och pendeln vidare mot T-centralen, Direktbuss 809 till Gullmarsplan!
Invid Brandbergen centrum med närlivs, pizzeria och café.
Nära Haninge C & Port 73 med allehanda utbud av mat och shopping!

Stora grönområden med motionsslingor och promenadstråk, samt badplatser.

Välkommen på visning!
 • Genomgående laminatgolv och tapetserade väggar.

  Rymlig hall med bra avhängningsmöjligheter.

  Avgränsat kök med mycket förvaring och charmiga vitvaror, kyl/frys, spis/ugn, fläkt

  Stora fönster och ljusa väggar med plats för allehanda möblemang, samt infällda spots i taket. Här finns även utgången till den inglasade och mysiga balkongen.

  Lungt sovrum mot gprd, stort fönster och inbyggd förvaring.

  Halvkaklat med handfat, badkar, WC och spegelskåp.

  Finns i hallen, porten mittemot, ca 4-5 kvm.

 • Flerfamiljshus

  1978

  2-glas

  Mekanisk (FTX, F)

 • 2 976 kr/mån

  ingår värme, vatten, kabel tv. Obligatorisk tillägg om 59 kr för bredband.

  El: 2 400 kr/år

  Försäkring: 1 200 kr/år

  Summa(kr/år): 3 600 kr

  Personer i hushållet: 1

 • Runt Brandbergens centrum finns en kärna av flerbostadshus med i huvudsak bostadsrätter. Bland annat Brf Väduren som är en av Sveriges största föreningar med drygt 900 lägenheter. Vidare finns här grupphusområden med i huvudsak radhus. Bebyggelsen i Brandbergen är i huvudsak från 1970-talet.

  Brandbergen har goda kommunikationer. Lokalbusslinjer till Haninge Centrum och pendeltåg samt till andra kommundelar och Tyresö. Direktbusslinjer till Stockholm och snabbuss till Gullmarsplan. Restid till Stockholms city med bil tar ca 20 min. Brandbergen har ett bra utbyggt nät av gång- och cykelvägar.

  Naturen & fritid I Brandbergen centralt finns ett parkområde och i anslutning till detta finns bl a ett utomhusbad, bollplaner och lekytor. Det finns bostadsnära naturområden med motionsspår. Några kilometer bort från Brandbergen finner man Tyresta nationalpark och i Tyresta by finns café, mindre djurhållning och Nationalparkernas hus. Nära Brandbergen ligger också Skutans Gård som är en ideellt föreningsdriven hästgård för barn och ungdomar i Haninge Affärer & restauranger I Brandbergens centrum har man ett stort utbud av butiker mm. Här finns bl a livsmedelsbutik, restaurang, frisör, apotek, bio och bowling. Det är även nära till alla stormarknader som ligger ut med Gudöbroleden samt till Haninge Centrum. Skolor & barnomsorg Brandbergsskolan F-9. Haninges musikklasser Brandbergsskolan 4-9. Brandbergens förskolor; Trombonen, Tamburinen, Trumman och Dragspelet.

 • HSB Brf Väduren AdEx Fastighetsutveckling har hand om teknisk och ekonomisk förvaltning på Brf Väduren. För medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB, se stadgarna. Bostadsrättsföreningen Väduren bildades 1967. Föreningen äger marken. Lägenhetsförråd finns i källaren (höghus) eller i trapphuset (låghus). Ett fåtal mindre lägenheter saknar förråd. Bostadsrättsföreningens består av 913 bostadsrättslägenheter i 7 höghus (med hiss) och 22 låghus (utan hiss). Avgift: I månadsavgiften ingår förutom värme, vatten, sophämtning och fastighetsunderhåll även tv paket small från Comhem. Bredband (Ownit) kostar 59 kr i månaden och debiteras utöver månadskostnaden. Elmätare sitter i varje lägenhet och avläses automatiskt. Elförbrukningen kommer som en debitering från föreningen på avgiftsavin. Ekonomi: Föreningen höjer avgiften med 4% från 2021. Gemensamma utrymmen: På Vädurens gata 224 har föreningen en lokal för uthyrning till medlemmarna. Kostnaden för att hyra festlokalen är 500 kr och den kan endast hyras under lördagar och söndagar. Medlemmar kan hyra ett övernattningsrum på Vädurens gata 229. Rummet kostar 250 kr/natt och kan hyras maximalt tre (3) dygn i rad. Föreningen har fem tvättstugor och tre grovtvättstugor. Det kommer också en grovsopscontainer till föreningen en gång per kvartal. Övrigt: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av säljaren samt en pantsättningsavgift av köparen per pant. För mer information besök gärna föreningens hemsida på www.vaduren.se

  Planerat underhåll: 2021-2025: Närmast i tiden är OVK-besiktning av ventilationen i låghusen samt fönsterbyte och byte av fönsterdörrar men inga närmare beslut är fattade än. Kontroll/byte av ventiler i alla lägenheter. Renovering tak höghus. Renovering av garage, ett i taget. Markprojekt. Byte av ståldörrar. Målning av balkongtak, trapphus och entréer. Ny bygglovsansökan för balkonginglasning. Slipning av golv i alla entréer och trapphus. Byte av entrépartier samt passersystem. Byte LED-armaturer i trapphus. Byte av maskinpark tvättstugorna. Infärgning fasader hus/garage finns på åtgärdslistan och ligger ej i närtid. 2021 utfördes stamspolning. 2020 utfördes OVK-besiktning av ventilationen i höghusen samt spolning och filmning av avlopps- och dagvattenstammar. Taket besiktigades och ett kollektivt brandvarnarsystem driftsattes. 2019 utfördes OVK-besiktning av ventilationen och utfördes fortsatt injustering av bergvärme. Underhåll av lekplatser. Fortsatt färdigställande av bergvärme. 2017-2018 utfördes fortsatt installation av bergvärme samt byttes stammar på Stenbockens gata 118. Nybyggnation av sju kulvertar, radonmätning och asbestsanering. Ventilationsunderhåll. Ombyggnad av gårdar och förädling av mark. Byte av hissar. Injustering av bergvärme påbörjades. 2016 utfördes borrning gällande bergvärme. 2012-2016 byggdes fem nya lägenheter samt förrådsburar. Asfaltering av vissa gårdar. Ombyggnad av förvaltningslokal och fritidslokal. Byte av armatur i samtliga trapphus, källare och entréer till LED. Tvätt av större delen av fasaderna och infärgning av husens nedre delar. Installation av värme och avfuktning i varmgaragen. Stamspolning av avloppsstammar från lägenheter. Färdigställande av övernattningsrum. Byte av belysning på gårdar och parkering. 2010-2011 installerades nya undercentraler med värmeväxlare, byttes ventilationsaggregat i höghusen samt installerades avfuktare i samtliga krypgrunder.

  Föreningen disponerar 610 garageplatser, varav 341 varmplatser och 269 kallplatser, belägna i tre parkeringshus. Det finns 429 parkeringsplatser varav 38 handikapplatser inom föreningens markområde. Vid inträde i föreningen har den nya medlemmen rätt till en parkeringsplats i området (på någon av Brf Vädurens parkeringsområden) senast vid det månadsskifte som inträffar en månad efter det att intresse anmälts. Månadskostnad: - P-plats 200 kr - HK plats / bred plats 300 kr - Kallgarage 400 kr (plats i gruppbur eller utan bur) - Varmgarage 500 kr (plats i gruppbur eller utan bur) - Varmgarage 700 kr (stor ensambur) - MC-garage 250 kr (delas med andra hyresgäster) - MC-garage med bur 350 kr (ensambur)

Intresseanmälan

Läs mer här.