Till salu

Somravägen 1

Snabbfakta

  • Utgångspris
    5 700 000 kr
Villa Somra (som det hette förr) är nu till salu!

Villa Somra byggdes 1905 av kommunfullmäktige Hedlund. Han bodde redan på en stor gård i Ingelstad, men tanken här var att starta ett rekreationshem för utsatta kvinnor. Så blev inte fallet då grundarens ekonomi var i botten då huset stod klart. Fastigheten såldes och ägdes under de kommande årtiondena av olika personer med fina titlar. Huset köptes 1945 av fru Betty Sandin som gjorde villan till ett pensionat som hon kallade för Solviken. Än idag bedriver man pensionatrörelse. Solviken är det perfekta stället för avkoppling och att bara njuta av atmosfären. Men för den aktive och rastlöse finns även aktiviteter. Solviken ligger naturskönt på ön Somra och är omgivet av Torsjöns porlande vatten. En mindre badplats ligger belägen några hundra meter från pensionatet och ytterligare en badplats med stor brygga och strand ligger endast 15 minuters gångväg bort. Idag bedriver man verksamheten i enskild firma och omsättningen de senaste åren har legat mellan 5-5.5 mkr. Rörelseresultatet har legat stabilt på ca 1 mkr före ägarens egna löneuttag. På Solvikens pensionat finns det elva gemytligt inredda dubbelrum samt fem enkelrum. Alla rum är rökfria och utan heltäckningsmattor. Trådlöst bredband finns tillgängligt i hela pensionatet. Huvudbyggnaden består av fem dubbelrum och två enkelrum, alla vackert inredda i gammal stil. Dessa rum har både toalett och dusch.
I sjövillan (annexet) finns sex dubbelrum och tre enkelrum. Dessa rum har fristående sängar och något enklare standard än rummen i huvudbyggnaden. Även här finns tillgång till trådlöst Internet. Dusch/Wc finns i korridoren.
Möjligheterna här är stora. Kan säljas som inkråmsöverlåtelse. Endast bokade visningar! Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Registerbeteckning: Samtaxerade fastigheterna Växjö Torsås 4:5 och 4:9
Taxeringsvärde 2013: Totalt: 992 000 kr
Värdeår: 1929 och 1953
Markareal: Totalt: 16 016 m2Välkommen till något extraordinärt som kommer ge dig härliga känslor!

Frikopt

rum

0 ha

5 700 000 kr - Utgångspris

Somravägen 1

Växjö

Ingelstad

322

2019

1 694 000 kr

0st om totalt 0 kr

Torsås 4:9

Intresseanmälan

Läs mer här.