Såld

Värendsgatan 2A

Snabbfakta

 • Utgångspris
  3 695 000 kr
 • Antal rum
  3 ROK
 • Boarea
  105 kvm
 • Avgift
  5 972 kr
Det finns vissa hem som man faller för direkt. Välkommen hit! Med absolut idylliskt läge på Värendsgatan 2A i stadsdelen Söder bakom den anrika husfasaden (Värendsgatan 2) - en av Växjös mest eleganta och unika sekelskifteshus döljer sig ett gårdshus med mycket charm och karaktär. Här erbjuds historia och en bostad som är helt unik i sitt slag. Lägenheten har en fantastiskt välkomnande privat entré från gården. Detaljer från förr lyfts fram genom en hänsynsfull renovering som samtidigt gett detta hem en hög modern standard, fint inpassad i den gamla miljön. Lägenhetens karaktäristika är bevarade attribut från byggåret, tilltagen takhöjd, dubbeldörrar, kakelugn och stora fönsterpartier med härligt ljusinsläpp. Bekvämt belägen på bottenplan med minimal insyn. Här finns både pampighet och mysighet med stadspulsen precis runt knuten.

Känslan är sagolik - välkommen på visning!
 • Här har man ett stort allrum med gott om plats för det stora sällskapet. Stora fönsterpartier med härligt ljusinsläpp.

  -

  Stort och rymligt kök med plats för större matbord. Vitt kök med släta luckor från Ballingslöv med gott om förvaring. Svart bänkskiva av kompaktlaminat och underlimmad rostfri diskho. Inbyggd- ugn och micro, hel kyl, hel frys, spishäll och spisfläkt samt integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror av märket Bosch.

  Helkaklat badrum. Grått klinkers på golv och vitt kakel på väggarna. Badrumsinredning från Ifö. Här finns dusch med vikbara dörrar, kommod med underskåp och spegelskåp. Här finns också tvättmöjligheter i form av en tvättmaskin och en kondenstumlare av märket Bosch. Handdukstork. Spotlights i taket.

  Rymligt sovrum med vacker gammal kakelugn. Här finns plats för dubbelsäng och annat möblemang om så önskas.

 • Flerfamiljehus

  1920

  Fjärrvärme

  3-glas

  TV/Internet:

  Fastigheten är ansluten till Wexnet. Varje bostadsrättshavare väljer bland Wexnets leverantörer och tecknar avtal gällande data, tv och telefoni. Nätverksuttag finns i alla rum förutom badrum.

  Bilplats:

  Parkeringsplatser finns utmed gatorna på söder. Det finns möjlighet att köpa månadskort för zon 2 på Växjö kommun. Kostnad 450 kr.

  Våning: 1/1

  Bottenplan med minimal insyn.

  FTX-system

  I de generösa källarutrymmerna finns trevliga gemensamhetsutrymmen för alla boende. Här finns både bastu, relaxavdelning med omklädningsrum och i direkt anslutning ett modernt utrustat pentry för matlagning och fest med diskbänk, spis, kyl/frys, vinkyl och diskmaskin. En komplett biosalong med storbild, surroundljud och bekväma biofåtöljer. För långväga gäster finns ett övernattningsrum med tillgång till WC och dusch. Källarplanet erbjuder även låsbara förrådsutrymmen för praktisk förvaring till samtliga boenden. I källarplan finns även en gemensam tvättstuga.

 • 5 972 kr/mån

  Kallvatten, varmvatten och värme samt förråd.

  El: 2 600 kr/år

  Summa(kr/år): 2 600 kr

  Personer i hushållet: 2

  Driftskostnaden är beräknad enligt schablon (2 vuxna) och bör endast ses som en uppskattning.

 • Strandbjörket är Växjös mesta lekplats, med massor av lekredskap på härliga stora gräsytor. Barnfamiljer, unga och gamla har Strandbjörket som utflyktsmål och mötesplats. Här finns lek för både större och mindre barn och lekplatsen är tillgänglighetsanpassad för barn med funktionsvariationer. Strandbjörkets kaffestuga med servering i direkt anslutning till lekplatsen är under sommartid en välbesökt attraktion i parken.

 • Brf Argus 3 Form: Bostadsrättsförening Organisationsnummer: 769625-8206 Tillåter juridisk person som köpare: Ja

Intresseanmälan

Läs mer här.