Snart till salu

Optimalt planerad 2:a med balkong och fantastisk vy mot Riddarfjärden/Långholmen

Bilder Översikt

Heleneborgsgatan 12B

 • Antal rum
  2 ROK
 • Boarea
  53 kvm
 • Avgift
  2 032 kr
 • Balkong med sjöutsikt
 • Fantastisk vy över Riddarfjärden
 • Välskött, stabil och skuldfri förening
 • Låg avgift
 • Nyrenoverat kök/badrum
 • Arkitektritad köksbar
Välkommen till denna väl planerade och smakfullt renoverade 2:a med balkong och utsikt mot Pålsundet, Riddarfjärden och Långholmen.

Välkomnande hall med svart högblank klinkers och garderob med plats för avhängning och förvaring. Kök utrustat med spis/spisfläkt, ugn, micro, kyl/frys samt med arkitektritad matplatsdel. Helkaklat badrum i toppskick dekorerat med snygg mosaik. Vardagsrum med charmig balkong med kvällssol och utsikt mot Långholmen och Riddarfjärden. Rymligt sovrum med plats för både dubbelsäng och extra förvaring. Lägenheten har genomgående parkettgolv.

Skuldfri och välskött förening som har en mycket fin grönskande innegård samt en uteplats med utsikt mot Långholmen och Riddarfjärden på framsidan av huset.

Vid intresse vänligen kontakta ansvarig mäklare för privat visning!
 • Flerfamiljehus

  1923-1924

  Våning: 2/6

  Hiss: JA

  Självdrag

 • 2 032 kr/mån

  Inkl. värme, VA och TV (basutbud). Avgiften faktureras kvartalsvis av bostadsrättsföreningen.

  El: 1 800 kr/år

  Försäkring: 1 680 kr/år

  Summa(kr/år): 3 480 kr

  Personer i hushållet: 1

  Driftskostnad för el och försäkring enligt schablon baserad på 1 person i hushållet.

 • Högalid är idag en av Södermalms attraktivaste områden. Med dess centrum vid Hornstull och Hornhuset och närheten till promenadstråk och strandbad i Tanto så är det inte så konstigt att attraktiviteten ökat de senaste åren. Utöver detta erbjuder området naturområden som Högalidsparken med ståtliga Högalidskyrkan och dess två torn på sin topp samt även Pålsundsparken och Långholmen med klippbad och grönskande natur.

  Goda kommunikationer via tunnelbana vid Hornstull samt flera busslinjer vid Långholmsgatan och Högalidsgatan bara några kvarter ifrån.

  Flertalet restauranger och butiker finns i närområdet. Stor Hemköp, apotek och systembolag finns vid Hornstull och Hornhuset.

  På gatorna råder fri parkering mellan vissa bestämda tider och betalparkering övrig tid. För boende (folkbokförd) i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas om hos Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms Stad på telefon: 08-508 263 00 alternativt gå in på hemsidan www.stockholm.se/boendep och fylla i ansökan digitalt.

 • Brf Stämjärnet 1 Bostadsrättsföreningen Stämjärnet 1 bildades 1981 och består av 50 medlemslägenheter. Byggnaden uppfördes 1923-1924 efter ritningar av arkitekt C.R. Lidström. Huset är en god representant för sin tids gedigna och påkostade bostadsbyggande med avsevärda yttre och inre arkitektoniska och konstnärliga kvaliteter. Föreningen är skuldfri, äger marken och är klassad som en äkta bostadsrättsförening. Föreningen har tvättstuga i källarplanet, en på sommarhalvåret blomstrande innergård/trädgård samt en uteplats på framsidan av huset med utsikt mot Riddarfjärden. Genomförda renoveringar: 1990-tal Stambyte. 2000 Anlagd trädgård gatusidan. 2008-2010 Ny utrustning i tvättstugan. 2009 Fönsterrenovering. 2010 Stamspolning. 2010 Lagningar i fasad. 2010 Takrenovering. 2014 Nya hissar. 2016 Trapphus entréhallgolv slipat. 2017-2019 Fönsterrenovering. 2019 Nytt brandlarmssystem. 2019 Stamspolning.

Ansvarig mäklare

Daniel Ah-King

Intresseanmälan

Läs mer här.