Snart till salu

Stamgatan

Snabbfakta

  • Antal rum
    2 ROK
  • Boarea
    48 kvm
  • Avgift
    3 564 kr

Optimal 2:a i lugnt läge!

Nära Stockholm och stadspulsen!
Optimalt planerad!
Alla rum i fil!
Stambytta badrum!
Lugnt och populärt område!
Nära Grönområden och promenadstråk!
Möjlighet till parkering, Tvättstuga och övernattningslägenhet!
Bekvämt avstånd till service, kommunikation och skolor!
Kontakta Mäklaren för mera information och visning!
Jan Ocean Hsia - 0763 447 448 / OCEAN@ASIRA.SE

Ta chansen att förvärva denna välplanerade tvåa på populära Stamgatan som passar såväl singeln som det unga paret. Här bor ni nära stadspulsen samt invid stamparken och vackra grönområdena. Det är en perfekt första lägenhet, som är optimalt planerad med stort vardagsrum som rymmer plats för både soffgrupp och tillhörande möblemang, samt ett härligt sovrum med plats för dubbelsäng och inbyggda garderober. Bostaden präglas utav ett härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och ger en trivsam känsla direkt när man kliver innanför dörren! Inne i lägenheten välkomnas du av en rymlig hall med gott om avhängningsmöjligheter och garderober. Ett bra kök är med gott om förvaring i över- och underskåp, samt all önskvärd utrustning. Badrummet är fräscht och stambytt och innehar wc, handfat med spegel ovan, spegelskåp och badkar. Till lägenheten hör ett förråd.

Föreningen HSB Brf Östberga är stor, välskött och har god ekonomi. Här finns bla. tre övernattningslägenheter, festlokal och för den som vill även parkeringsplatser att hyra. I månadsavgiften ingår både TV och bredband.

Närhet till flertalet skolor, dagis och grönområden. Även all typ av nödvändig service i form av närlivs, apotek och Östberga Bageri. Goda kommunikationer via buss finns i direkta närområdet. Bl.a. buss 144 mot Gullmarsplan eller 134 som passerar Årstaberg och Liljeholmen där pendeltåg och tunnelbanans röda linje finns.

I direkt närhet finns Stamparken med över 20 000 kvm grönområde och lekmöjligheter. Här finns klätterställningar, gungor, tennis- och basketplan, linbana och under öppettider möjlighet att låna cyklar eller innebandyutrustning m.m.

Välkommen på visning!

Bostadsrätt

48kvm

Bostadsrätt

2 rum

3 564 kr/månad

Värme, vatten, bredband & kabel TV ingår i månadsavgiften (Bredbandsbolaget/Telenor)

0.08139%

Flerfamiljshus

1958

Mekanisk (FTX, F)

Fjärrvärme & Direktverkande el beroende på Byggnad

1 / 3

Nej

3-glas

Utförd 7/4/2022

171 kWh/kvm per år

F

Stamgatan

Stockholm

ÄLVSJÖ

3 564 kr/mån

Värme, vatten, bredband & kabel TV ingår i månadsavgiften (Bredbandsbolaget/Telenor)

2 400 kr/år

2 400 kr/år

4 800 kr

2

Schablon

HSB Brf Östberga

Bostadsrättsföreningen HSB Östberga består av fyra punkthus samt ett antal låghus med totalt 856 lägenheter runt vackra Stamparken. Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Stockholms kommun. Avtalet gäller oförändrat i 10 år t.o.m. 2028.

Besök gärna föreningens hemsida; www.hsb.se/stockholm/brf/ostberga

Juridisk person godkännes ej. Delat ägande är ok.

FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen höjde avgiften med 1,5% från och med 2022-01-01. Detta för att möta kommande underhållsarbeten i föreningen. Det har även diskuterats att införa gemensam el för medlemmar. Detta är inget som beslutats ännu utan beslut tas till årsskiftet 2023.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelförvaring
Cykelrum finns i varje fastighet. Dessa är till för cyklar i brukbart skick.

Barnvagnsrum
Finns i vissa trapphus och är till för barnvagnar och i viss utsträckning även förvaring av rullator.

Gemensam lokal
På Stamgatan 70, ingång från gaveln 1 tr ned, finns en lokal som föreningens medlemmar kan hyra lördag eller söndag för barnkalas och fester.

Tvättstugor
Föreningen har ca 24 tvättstugor och 1 grovtvättstuga.

Förråd
Varje lägenhet har ett källarförråd.

Övernattningslägenheter
Föreningen har iordningsställt 3 övernattningslägenheter som medlemmar kan boka. Kostnaden för att hyra lägenhet ligger mellan 250-350 kr.PARKERING
Varje lägenhet har rätt till en (1) parkeringsplats för personbil så nära sin ingång som möjligt i mån av lediga platser. Ytterligare parkeringsplats kan hyras på Sjöholmsvägen alternativt bakom COOP om lediga platser finns att tillgå.

Inom området finns ett antal avgiftsbelagda besöksparkeringar vid följande nummer:
- Stamgatan 1/5, Stamgatan 45, Stamgatan 70/72, Stamgatan 89/90.
- Mellan Stamgatan 29/31 finns avgiftsfri besöksparkering för maximalt 1 dygn, denna parkering sköts av Stockholm Stad.

Föreningen har även 383 p-platser som är uppdelade följande:

P-plats för elbil - 23st
P-plats med motorvärme - 133st
P-plats utan el - 227st

Dessa hyrs ut till medlemmarna. Eftersom antal p-platser är färre än antal lägenheter (856 st) kan det ibland ta tid att få en p-plats. Det är en aktiv kö vilket innebär att man måste anmäla sitt intresse till Riksbyggen. I dagsläget är det kö för vanlig p-plats. Det finns 1 ledig plats för el. (2022-10-06).

Planerade underhåll: Renovering av balkonger, fönster samt fasader inom en femårsperiod. Tidigare utförda underhåll: 2022 Renovering fasader 2022 Renovering av balkonger och fönster 2022 Byte av takplåt och takpapp 2022 Målning av trapphus 2020 Laddstolpar för elbilar uppförda 2018 Hissarna renoverades 2015 Totalrenovering av hela utemiljön. I samband med detta kontrollerades också alla de vattenledningar och brandposter som föreningen står ansvarig för 2009/2010 Stambyte genomfört och då byttes elen till trefas. 2009-2011 byggdes 18 lokaler om till lägenheter 2009-2011 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Under samma period byttes även el-stigare 2005 Fläktsystemet och radiatorer byttes 1995 Lades nytt plåttak 1994 Fasadputsning

Intresseanmälan

Läs mer här.