Såld

Roslagsgatan 47

Snabbfakta

 • som utgångsbud
  4 050 000 kr
 • Antal rum
  2 ROK
 • Boarea
  42 kvm
 • Avgift
  2 300 kr

Perfekt planerad tvåa på lugnt och tyst läge.

Optimal planlösning
Kvadratmeter på rätt plats
Högt läge i huset
Återvändsgata
Låg avgift i välskött förening
Walk in closet
Generös takhöjd
Alternativ planlösning
Attraktivt läge
Hiss
Balkong att nyttja
Lugnt och tyst läge
Utmärkt bostad för ett par såväl som singelhushållet
Nära till grönska som Vanadislunden och Hagaparken
Utmärkta kommunikationer med tunnelbana och bussar från Odenplan
Varmt välkomna till denna välplanerade tvåa på lugnt och tyst läge.
Luftig och ljus lägenhet på återvändsgata som bjuder på en social och yteffektiv planlösning. Genomtänkt kök som är avskilt men samtidigt socialt och öppet. Vardagsrum med plats för stor soffgrupp och övrig möblering samt matplats för större sällskap.
Väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Utöver det finns en walk in closet för extra bekvämlighet. Sommartid bjuder föreningens lummiga och väl omhändertagna innergård på vacker grönska för avkoppling och grillmöjligheter. Här bor man i en välskött förening med närhet till stadens stora utbud av restauranger, caféer och butiker.

En fantastisk möjlighet att öppna upp lägenheten ytterligare med social köksö efter smak och tycke. Vänligen se förslag på alternativ planlösning.

Hall
Entré med goda avhängningsmöjligheter och förvaring.

Badrum
Helkaklat badrum i sober stil. WC, fällbar duschvägg , handfat, stor spegel och platsbyggd skänk med bra förvaring och avlastning.

Kök
Kök med gott om förvaring och arbetsytor. Komplett utrustat kök. Genomtänkt och avskilt men samtidigt socialt och öppet.

Matplats
Kök och matplats har en smidig och genomtänkt övergång från varandra. Gott om plats för större sällskap om önskas.

Vardagsrum
Stort och välplanerat allrum med fint ljusinsläpp. Här finns gott om utrymme för soffa, soffbord, fåtölj, Tv och och övrigt möblemang.

Sovrum
Väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Sovrummet vetter mot lugn återvändsgata med fint ljusinsläpp.

Walk in closet
För extra bekvämlighet finns en väl tilltagen walk in closet med gott om förvaring.

Övrigt
Till lägenheten hör ett förråd.
Föreningen disponerar 15 parkeringsplatser på baksidan av fastigheten som man kan hyra till en kostnad av fn 1100 kr/månad. För övrigt råder boendeparkering i området.


Gemensamma utrymmen
Gemensam innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.
Cykelförråd.
4 tvättstugor, varav två bokningsbara via bokningskalender, 1 via låskolv och en är obokningsbar.


I närheten från bostaden finner ni trevliga restauranger, fikaställen och välsorterade matbutiker samt Vanadislunden och Hagaparken för grönska.
 • Flerfamiljshus

  1929

  Fjärrvärme

  2-glas

  Våning: 3/5

  Hiss: JA

  Mekanisk (FTX, och självdrag

 • 2 300 kr/mån

  Inkl värme, vatten, internet via fiber samt kabel-TV via ComHem. Gasavgift tillkommer om 149 kr/månaden.

  El: 1 800 kr/år

  Försäkring: 2 000 kr/år

  Summa(kr/år): 3 800 kr

  Personer i hushållet: 1

 • Området bjuder på en grönskande miljö som skapar en lugn oas trots närhet till storstadens puls. Här bor du invid Hagaparken och Odenplan med all vad man kan önska i form av restuaranger, matvarubutiker, Systembolaget, gym och butiker. I närheten hittar du även Stockholms trevligaste takbar på hotell Blique by Nobis. Längtar du till grönområden ligger Hagaparken och Brunnsviken en kort promenad bort med promenadstråk längs med vattnet och Stallmästargårdens utsökta kök. Kommunikationerna är utmärkta i området. Stadsbussar och tunnelbana nås med några minuters gång från lägenheten vid Odenplan.

 • HSB BRF Blåkråkan 1 i Stockholm Allmänt om föreningen Brf Blåkråkan är en äkta förening som består av 178 lägenheter . Alla upplåts med bostadsrätt samt 3 lokaler upplåts med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 1935 och innehar adresserna Roslagsgatan 45-59. Föreningen har en egen hemsida: http://www.hembokat.se/brfblakrakan/ Huset är ritat av arkitekten Sven Wallander, en av de starka ledarna inom den tidiga rörelsen HSB. Välkommen till Blåkråkan! Bostadsrättsförening ( Äkta ) Föreningen äger marken Gjorda renoveringar - Fastigheten totalrenoverades, (fasad, fönster, tak, grund, trappuppgång, gård) 1990-1994. - 2001-2002 exploaterades fastighetens vindar, totalt 13 lägenheter - Byte av stammar, bad och kök 1990-1994 - Byte av elstigar 1990-1994 - Energideklaration 2008 - Byggnation av balkonger för lägenheter som fått bygglov 2011 - Stamspolning av köksstammar 2013 - Värmeinjustering 2017 - OVK 2017 - Takmålning 2017 - Energideklaration 2018 - Trapphus- och hissrenovering 2019 Kabel TV Föreningen har avtal med Com Hem om basutbudet av kabel-TV kanaler och kostnaden ingår i avgiften. Tillgång till kanaler utöver basutbudet erbjuder både Com Hem och Stockholms stadsnät. Anslutning via Stockholms stadsnät sker via fiber. Bredband Fastigheten är ansluten till Stockholms stadsnät samt Com Hem. Anslutningen till Stockholms stadsnät är via fiber och avgift för internet ingår i medlemsavgiften. Bilplats Föreningen disponerar 15 parkeringsplatser på baksidan av fastigheten som man kan få hyra till en kostnad av f. n. 1 100 kronor per månad. Kötiden varierar. Det råder även boendeparkering i området. Läs mer på http://www.stockholm.se. Gemensamma utrymmen Det finns tre bokningsbara tvättstugor och en obokningsbar tvättstuga i källaren på Roslagsgatan 55. Förråd finns till samtliga lägenheter. Det finns även cykelställ på gården, en cykelkällare samt barnvagnsrum i källargång. Trappstädningen sköts av en firma. Överlåtelseavgift 1 190 kr betalas av säljare. Pantsättningsavgift 476 kr Gårdsplats / Innergård Föreningen har en innergård med trädgårdsmöbler samt möjlighet till grillning sommartid. Antal lägenheter i förening 178 Antal lokaler i förening 4 Ägande i föreningen Föreningen accepterar delat ägande. 10 % ska ägas av den som bor i lägenheten. Juridisk person accepteras ej.

Intresseanmälan

Läs mer här.