Snart till salu

Kungsgatan 90, 5tr

Snabbfakta

 • Antal rum
  4 ROK
 • Boarea
  97 kvm
 • Avgift
  3 976 kr

Exklusiv 4:a med balkong på Kungsgatan!

Högt upp!
Härlig balkong med utsikt över takåsar!
Dubbla badrum (Stambytta)!
Nytt och modernt kök från Puustelli!
Öppen planlösning!
Insynsfri!
Vackert bjurspråk och stora fönster!
Välskött äkta förening med låga avgifter!
Låg belåning och god ekonomi!
Bästa läget!
Kontakta ansvarig mäklare för annonsering som kommande, mer information eller visning!
Fastighetsmäklare: Jan Ocean Hsia: 0763-447 448, ocean@asira.se

Snart saluförs ett av Kungsholmens vackraste hem i en anrik fastighet anno 1898!

God takhöjd, spröjsade fönsterpartier, djupa fönsternischer och ett vackert burspråk, skapar en tjusig kontrast mot bostadens exklusiva design och genomgående fina materialval. Genomgående ekparkett och ljusa väggar tillsammans med de stora fönstrens och det vackra burspråket gör att bostaden badar i ett magiskt ljusflöde. Härifrån har ni en oslagbar utsikt över City, Klara sjö och även intilliggande Kungsholmsgatan. Köket är platsbyggt och modernt (från Puustelli) med gott om arbetsyta och har allt som hör till det moderna hemmet. Vardagsrummet är stort, pampigt och lämnar gott om plats för såväl soffgrupp som matplats. Dubbla badrum (ena Ensuite) som är helkaklade med golvvärme för extra komfort, ena med badkar och andra med dusch. Lägenheten disponeras som en 4:a idag men går lika bra att göra om till en stor trea.

Ett oslagbart hem att trivas i!

Föreningen har god ekonomi och låg skuldsättningsgrad, samt bra kassa och bra intäkter från verksamhetslokaler. De håller en underhållsplan och har de stora renoveringarna bakom sig.

Med närhet till såväl Klara sjö och Klarabergsviadukten, ligger bostaden perfekt placerad med citypulsen runt hörnet! Längst Kungsbron finns underbara strandpromenader där vy över Klara sjön bjuder på magisk atmosfär kring Stockholms alla årstidsväxlingar. I och med det centrala läget har du välsorterade matbutiker, casino Cosmopol, gym, restauranger, caféer och service på gångavstånd. Är du ute efter shopping är Drottninggatan och Hötorget ett självklart alternativ. Kommunikationen är god med Stockholms mittpunkt - T-centralen endast 5 minuter från fastigheten. Här finns tunnelbanans alla linjer, pendeltåg, bussar och Arlanda express. Annars har ni även Rådhusets tunnelbana ett stenkast från porten. - Ett perfekt boende för er som vill bo centralt med närhet till allt ni behöver men samtidigt kunna njuta av Stockholms vatten, grönska och lugn.

Varmt välkomna hem!
 • Flerfamiljshus

  1898

  Fjärrvärme

  3-glas

  Våning: 5/6

  Hiss: JA

  Mekanisk (endast frånluft) och självdrag

 • 3 976 kr/mån

  inkl. värme, vatten samt Tv-basutbud via ComHem. (obl. tillägg för internet vid Bahnhof 194kr/mån tillkommer)

  El: 3 600 kr/år

  Försäkring: 2 600 kr/år

  Summa(kr/år): 6 200 kr

  Personer i hushållet: 2

 • Området kring Rådhuset har det bästa av två världar. Här bor du i ett lugnt område mot en enkel-/återvändsgata, samtidigt som du har nära till ett oändligt utbud av restauranger och caféer som kombination med småbutiker skapar härlig atmosfär och erbjuder storstadens alla fördelar. På promenadavstånd över Kungsbron finns Kungsgatan och Vasagatans täta krogutbud, välkända caféer och Stockholms stadspuls. På Kungsholmssidan är du helt omgiven av vatten med direkt närhet till parker och grönska, samtidigt som du har fantastiska kommunikationer till övriga Stockholm. Här hittar du strandpromenaden längs med alla populära etablissemang på Norr Mälarstrand. Dagtid har du Mälaren, grönska och picknick i Rålambshovsparken. Kvällstid kan du njuta av a av drinkar på Orangeriet, Mälarpaviljongen och de rika nattlivet på längst med piren. På gångavstånd finns här även ett par av Stockholms populäraste restauranger, pizzan på Meno Malé, samt AG’s med kött från hela världen. För- och grundskolor finns i överflöd, samt med allehanda service och kommunikationer med ett stenkast till T-bana Rådhuset och T-centralen.

 • BRF HÄROLDEN 47 Föreningen: Fastigheten på Kungsgatan bebyggdes år 1897-1898 med ett bostadshus med 5 våningar. På 1930-talet byggdes ytterligare två våningar till. Föreningen grundades Föreningen ombildades till bostadsrätter den 1 juni 2000. BRF Härolden 47 är en äkta bostadsrättsförening med 14 lägenheter och 5 lokaler. Föreningen innehar marken med tomträtt, nuvarande avtal löper till 2029.

  2017/2018 - Fönsterrenovering 2014 - Stambyte Planerade renoveringar: 2022 - Byte av hissmotor och renoverar hisskorgen under februari månad

  Boendeparkering i området tillämpas. Laddplatser för elbil finns på gatan och fler i området.

Intresseanmälan

Läs mer här.