Till salu

Ringvägen 86,

Snabbfakta

 • som utgångsbud
  4 495 000 kr
 • Antal rum
  2 ROK
 • Boarea
  54 kvm
 • Avgift
  2 317 kr

Stor och fin gavel 2:a vid Skanstull!

Gavelläge
Öppen planlösning
Möjlig 3:a
Gemensam takterrass i söderläge
Gott ljusinsläpp
Goda förvaringsmöjligheter
Fullt utrustat kök
Ritat av Walter Nathanson och Folke Jacobsson
Äkta förening som äger marken
Tre hyresrätter, dold tillgång
Låg belåning om 973 kr/kvm
Nära till såväl city som natur
Promenadstråk i Tantolunden/Årstaviken
Eriksdalsbadet nära
Grönområden runt hörnet
Nära till Skanstulls tunnelbana, Södra station och busskommunikationer utanför dörren
MÖJLIG TREA - FRÄSCHT BADRUM & KÖK - INTILL SKULDFRI FÖRENING - LÅG AVGIFT.

Kontakta mäklaren för visning: Jan Ocean Hsia: 0763-447 448

Varmt välkomna till denna storslagna tvåa med högt i tak, stora fönster och nära till allt!
Lägenheten ligger på gaveln med stora fönster mot lugn gård. Bostaden bjuder på en social öppen planlösning med kök, vardagsrum och matplats. Bostaden är väldigt välplanerad med bra ljusinsläpp, oslagbart lugn, har gott om sociala ytor och bra förvaringsmöjligheter. Planlösningen är möjlig att göra om till en trea om så önskas. Bostaden präglas av ett modernt kök, samt stambytt badrum i kombination med 30-tals arkitektur med stora fönster och högt i tak. Väl tilltaget sovrum med plats för stor säng samt enklare möblering. Här bor man i en välskött förening med närhet till stadens stora utbud av restauranger, caféer och butiker.

En fantastisk möjlighet för dig som vill flytta in till känslan av ett modernt hem med klassiska attribut från ett 30-tals hus. Här finns ett charmigt trapphus med vackra bevarade detaljer, samt hiss och en stor gemensam takterrass med grillmöjligheter och plats för otaliga gäster. Takterrassen erbjuder en svårslagen utsikt över Årstaviken och bort över vackra takåsar mot globen och Hammarby sjöstad.

Föreningen har utomordentligt god ekonomi och äger marken. De disponerar två lokaler som genererar löpande intäkter och är lågt belånad (ca. 3,2 Mkr motsvarande 973 kr/ kvm), samt har tre hyresrätter kvar (dolt tillgång). Föreningen har årligen sänkt sina avgifter, senast med 5% 2021 samt amorterat på sina skulder pga. kapitalöverskott. De har ca. 3,1Mkr i kassa idag, samt stort positivt driftnetto, vilket innebär att de i princip är skuldfria.

På behagligt promenadavstånd ligger populära Nytorget samt Ringen med trevliga restauranger och fikaställen. Lummig grönska och behagliga promenadstråk finns bara ett stenkast bort i Tjurbergsparken, samt vid Årstaviken. Bra kommunikationer med tunnelbanans gröna linje, samt pendeltåg precis i närheten.

Välkommen hem till ett bekvämare boende!
 • Entré med goda avhängningsmöjligheter och förvaring.

  Modernt badrum, helkaklat med WC, handdukstork, dusch, handfat, spegelskåp och golvvärme, samt tvättmaskin.

  Fullt utrustat kök med gott om förvaring. Maskinell utrustning så som Kyl/frys, micro och integrerad diskmaskin, samt spis och ugn. Genomtänkt och avskilt men samtidigt socialt och öppet. Vita luckor, svartkaklat stänkskydd på vägg, bänkskiva i massivt trä med underlimmad dubbel diskho.

  Stort och välplanerat vardagsrum. Här finns gott om utrymme för soffa, soffbord, fåtölj, Tv och och övrigt möblemang. Fint ljusinsläpp från stora fönster i gavelläge, samt en smidig och genomtänkt övergång till köket med plats för matgrupp. Finns plats och möjlighet att bygga ytterligare ett rum i detta utrymme om så önskas.

  Väl tilltaget sovrum med plats för stor säng och sängbord samt övrig förvaring. Sovrummet vetter mot lugn gata.

  Till lägenheten hör ett vindsförråd.

  Två tvättstugor med modern maskinpark. Cykelförråd, Stor privat takterrass för dem boende för avkoppling med grillmöjligheter och dylikt.

 • Flerfamiljshus

  1936

  Fjärrvärme

  3-glas

  Våning: 0.5/5

  Hiss: JA

  Mekanisk (F)

 • 2 317 kr/mån

  Inkl. värme och vatten. Basutbud-tv och Internet 100Mbit/s från Comhem .

  El: 2 390 kr/år

  Försäkring: 1 128 kr/år

  Summa(kr/år): 3 518 kr

  Personer i hushållet: 1

  faktiska kostnader

 • Området ligger kring korsningen Ringvägen/Götgatan och sträcker sig ned mot Årstaviken. Området är stort och omfattar olika tidsepoker av bebyggelse som går som en tidslinje över Södermalms historia. Här finns ett stort utbud av kultur-, nöjes- och krogliv med teatrar, restauranger, kaféer, biografer och mycket mer. Du kan även njuta av gröna parker, utsiktsplatser och bra shopping. Kommunikationerna är mycket goda med såväl tunnelbana, bussar och Saltsjöbanan.

  I området finns många t-banestationer på gångavstånd. Närmast finns Skanstull som tar dig både norr och söder ut väldigt enkelt. Pendeltåget nås på nära gångavstånd på Södra station, samt många bussar på Ringvägen och Götgatan. För bilister nås södra länken och tullarna enkelt via Skanstullsbron.

  Kafé- och restauranglivet i området är ett av de bästa i Stockholm med ett oändligt utbud av uteserveringar och restauranger som erbjuder mat tillagad av råvaror från världens alla hörn. Upptäck de olika områdena för just er favorit. Det finns flera köpcentrum i området: vid Götgatsbacken finns Brunogallerian; längs med Götgatan finns Skrapan och längst söderut vid Skanstull Ringen köpcentrum med bland annat nya "Teatern", en food court med många spännande restauranger. I övrigt finns det, framför allt på den östra sidan om Götgatan, ett enormt utbud för shopping med massor av roliga och unika butiker samt trendiga klädbutiker med heta svenska designers. Skanstull har nära till allt. Mosebacke torg ligger Götgatan bort mot Södra teatern som erbjuder en internationell scen för teater, film och musik. Flera andra teatrar finns inom området. Vill man hellre ta en biokväll finns biograf Viktoria på Götgatan samt Filmstaden Söder vid Medborgarplatsen. Öster om Götgatan finns kanske den populäraste parken på hela Södermalm; Nytorget. Här samlas man på de kaféer som omger parken, äter picknick på gräsytorna eller låter barnen leka i parkleken. Två mindre grönområden inom området är Axel Landquists park vid korsningen Södermannagatan/Åsögatan samt Bjurholmsplan som är en hemlig liten pärla ett kvarter in från Ringvägen. Längst söderut finner ni Årstaviken med idylliska strövområden längs med vattnet, Tantolundens koloniområden samt Eriksdalsbadet med inom- och utomhusbad.

  I området finns det bra parkeringsmöjligheter på gatan och folkbokförd i stadsdelen kan erhålla tillstånd för boendeparkering.

 • Brf Vetet 1 Äkta förening. Godkänner ej juridisk person som ägare. Godkänner delat ägande. Förvärvade fastigheten 1999. Det finns tre hyresrätter kvar i föreningen. Dessa kan ses som en dold tillgång. Föreningen äger marken och består av adresserna Ringvägen 84-86. Trappstädning sköts av städfirma. Föreningen anordnar tillsammans två gemensamma städdagar/år (vår och höst). Huset är "grönmärkt" enligt Stadsmuséets klassificeringssystem, vilket innebär att det har ett högt kulturhistoriskt värde, och att bebyggelsen är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. För mer info se föreningens hemsida: http://www.vetet1.se Energiprestanda 149 kWh/m² år.

  Utförda renoveringar: 2014 - Stamspolning, OVK-besiktning, brandskyddsgenomgång samt målning av föreningens gemensamma takterrass. 2009 - OVK-besiktning. 2008 - Energideklaration utförd. 1991 - Stambyte i kök och badrum samt byte av elstigare.

  För lediga garageplatser i området se: http://www.garageplatsen.se I området gäller boendeparkering genom Stockholms Stad, månadskostnad 1100 kronor alternativt 75 kronor per dygn.

Ringvägen 86,

Välkommen på visning

söndag 19/06 kl 11:30 - 12:30

Boka visning

måndag 20/06 kl 18:00 - 18:30

Boka visning

söndag 26/06 kl 11:00 - 12:00

Boka visning

måndag 27/06 kl 19:00 - 19:30

Boka visning

måndag 04/07 kl 11:30 - 12:30

Boka visning

tisdag 05/07 kl 18:00 - 18:45

Boka visning

Intresseanmälan

Läs mer här.