Såld

Norrtullsgatan 26

Snabbfakta

 • eller högstbjudande
  6 495 000 kr
 • Antal rum
  2 ROK
 • Boarea
  54 kvm
 • Avgift
  2 309 kr

Topprenoverad och optimalt planerad dröm 2:a där sekelskifte möter modern design!

Obelånad förening
Topprenoverad 2022
Fint ljusinsläpp
Kakelugn
Fastighet anno 1905
Goda sociala ytor
Balkong mot lugn innergård
Elegant sekelskiftesfastighet
Optimal planlösning
Vackra vitlaserade furugolv
Luftig planlösning
Exklusivt & påkostat
Generös takhöjd om ca 3m
Mycket attraktivt läge
Sobra och stilrena färg- och materialval
Gott om förvaring
Källarförråd
Solid förening
Äger marken
Hiss i fastigheten
Stor tvättstuga
Bastu i föreningen
Mysig innergård med grill
Närhet till grönområden
Många restauranger och caféer i området
Härliga promenadstråk
Mycket goda kommunikationer
SE FILMEN PÅ LÄNKEN: https://www.dropbox.com/s/6267vuut1672cje/Demo%20Fastighetsvideo.MOV?dl=0

Sällsynt tillfälle att förvärva detta magiska sekelskiftsboende med kakelugn och balkong som är fördelat på två rum och kök i fastighet anno 1905. Här bor du i populära Vasastan med närhet till allt man kan önska. Bostaden topprenoverades 2022 och kännetecknas av sobra och stilrena material- och färgval vilket utgör det perfekta boendet. Denna sekelskifteslägenhet erbjuder även vackra original furugolv som vitlaserats, fantastiskt ljusflöde samt helkaklat badrum med två duschar. Kök med exklusiv bänkskiva i mörkgrön marmor som bryter av snyggt mot övrig köksinredning med gott om arbetsytor och förvaring. Från köket nås balkongen med utsikt över den lugna innergården. Rymligt vardagsrum med plats för både stor soffgrupp samt matbord för 6-8 personer. Det rofyllda sovrummet med plats för dubbelsäng har även platsbyggda garderober från golv till tak samt en vacker kakelugn som ger mysfaktor likväl som det är en god värmekälla. Solid och stabil förening med härlig innergård för grillning under sommarhalvåret och under vinterhalvåret kan man njuta av värmen i föreningens bastu.

Läget kan knappast bli bättre med promenadavstånd till Hagaparken och Brunnsviken där du kan njuta av vacker natur och bad på sommaren. Valmöjligheterna är oändliga, vare sig du vill botanisera i områdets alla spännande affärer, ta en paus på något av de trevliga fiken eller kanske avsluta dagen med middag på en av de många kvalitetsrestaurangerna. Ca 7 minuter bort hittar man Odenplan med gott om restauranger, barer och utmärkt kommunikation.

Välkommen till denna fantastiska lägenhet som du med säkerhet kommer förälska dig i!

HALL
Välkommen in till denna topprenoverade sekelskiftestvåa med en generös märkbar takhöjd om ca 3m. Hall med klassiskt furugolv som vitlaserats och väggar i härlig ljusbeige ton. Goda förvaringsmöjligheter i garderober bakom spegelskjutdörrar. Säkerhetsdörr.

Kök
Modernt och stilrent kök med köksluckor och lådfronter i ljust askmönster som förenar skönhet och praktisk funktion. Den eleganta bänkskivan i mörkgrönt marmor bryter av snyggt mot det i övrigt ljusa köket. Handtag i koppar som kommer igen i blandare, diskho samt den integrerade diskmedelspumpen. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, ugn, kolfiberfläkt samt induktionshäll. Mjuk stängning på alla lådor samt push-to-open funktion på överskåpen. Gott om plats för förvaring samt bra med arbetsytor. Genom en halvglasad balkongdörr nås balkongen.
Balkong
Härlig balkong med vy mot föreningens lugna innergård. Perfekt i storlek, här möblerar man fördelaktigt med bord och tillhörande stolar samt en mängd gröna växter. Här kan man njuta av morgonsolen.
VARDAGSRUM
Tilltalande vardagsrum med fint och naturligt ljusinsläpp från de vackra fönsterna. På golvet ligger även här det vitlaserade original golvet i furu och väggarna är målade i en ljusbeige ton. Högt i tak om ca 3 meter, fin takrosett och stuckatur ger detta rum karaktär. Här inne möblerar man fördelaktigt med soffgrupp och tillhörande möbler. Den generösa golvytan ger även utrymme för matbord med tillhörande stolar för middagar med större sällskap.

SOVRUM
Harmoniskt och rogivande sovrum med grön nyans på väggar och det vackra furugolvet även här. Det stora tjusiga fönsterpartiet skänker rummet ett naturligt fint ljusinsläpp. Gott om plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Kakelugnen blir ett vackert smycke i detta rum likväl som den ger gott om värme. Längs två väggar finner man platsbyggda garderober i samma nyans som väggarna med generöst utrymme för förvaring. Även här inne är det högt i tak om ca 3 meter, fin takrosett och stuckatur som ger rummet en härlig karaktär.

BADRUM
Ljust och stilrent badrum i toppskick med helt rätt materialval. Stora beiga kakelplattor på väggar och golv med elburen golvvärme. Alla detaljer i mässing så som duschkranar, blandare, takduschar, handdukstork, sminkspegel samt upphängningskrokar. Här finns två takduschar med infällda duschblandare samt infällda handduschar. I väggen finns även en infälld hylla med plats för schampoflaskorna. I övrigt är badrummet utrustat med vägghängd wc, dubbelkommod med handfat samt stor rund spegel med belysning bakom. Här finns även en kombinerad tvättmaskin och över denna ett vägghängt skåp. Infällda dimbara spotlights i taket.

FÖRRÅD
I källaren finner ni förrådet om ca 4 kvm. Möjlighet till hiss ner till förrådet.

Cykelrum/Barnvagnsrum
Från källaren kan ni ha cykelrum och barnvagnar, ni finner även förrådet. Detta nås med ett smidigt sätt med hissen till och från bostaden.

Bostadsrätt

54kvm

Bostadsrätt

2 rum

6 495 000 kr - eller högstbjudande

2 309 kr/månad

I månadsavgiften ingår kall- och varmvatten. Ett obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån för TV (Basutbud) och Bredband (500/500 Mbit/s) via Telenor. Till månadsavgiften tillkommer kostnad för uppvärmning. Avgiften kommer höjas med 5 % under 2023.

1203

00123

3.63062%

Flerfamiljshus

1905

Direktverkande el och fjärrvärme för uppvärmning av varmvatten.

2.5 / 5

Ja

Norrtullsgatan 26

Stockholm

STOCKHOLM

2 309 kr/mån

I månadsavgiften ingår kall- och varmvatten. Ett obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån för TV (Basutbud) och Bredband (500/500 Mbit/s) via Telenor. Till månadsavgiften tillkommer kostnad för uppvärmning. Avgiften kommer höjas med 5 % under 2023.

Driftkostnaden är hämtad från säljaren och ej ytterligare kontrollerad. Nuvarande ägare är två personer i hushållet som förbrukade 3 462 kWh under 2022 (varav 1 064 kWh och 4 800 kr var förbrukningen för december månad). I kostnaden för uppvärmning ingår även kostnaden för hushållsel. Driftkostnaden kan vara högre/lägre för ny ägare/boende.

Brf Odin 12

Antal lägenheter:
24 bostadsrätter
3 lokaler

Föreningens adresser:
Norrtullsgatan 26 & 26A

Byggår:
1905

Äkta bostadsrättsförening:
Ja.

Gemensamma utrymmen/aktiviteter:
Bastu
Tvättstuga
Innergård
Cykelrum

Garage/parkering:
Boendeparkering VA. 1100kr/mån.

Gjorda renoveringar:
2021: Altan tillbyggd på innergård.
2021: Stamspolning.
2019 - 2020: ytskiktsförbättring och omdragning av elledningar i entrén
2019: renovering av trapphusets blyglasfönster (bågarna)
2018: Anmärkningarna i det senaste OVK protokollet gällande de nyinstallerade fönstren i gatuhuset har åtgärdats i juni.
2018: Ny energideklaration upprättades i december.
2017: Spolning och kontroll av avloppsstammar.
2015: Fönsterbyte trapphus gårdshuset.
2015: Fönsterbyte gatuhuset.
2015: Inköp tvättmaskin tvättstugan.
2015: Byte av vikdörr hiss gatuhuset.
2013: Ommålning tak gårdshus.
2013: Lagning gårdsmur, putsning mot grannfastighet nummer 24.
2013: Stamspolning gatu- och gårdshus.
2013: Komplettering snörasskydd gatuhus. Installation av takvärmekabel och snörasskydd.
2012: Lagning av gårdsmur, putsning mot grannfastighet nummer 28.
2012: Upprustning av tvättstugans frånluftsventilation.
2010: Renovering del av elcentral.
2009: Underhåll asfaltbeläggning innergård.
2007: Stamspolning.
2007: Renovering av tvättstuga. Byggnation av bastu.
2006: Infört fjärrvärmeuppvärmt tappvatten.
2004: Målning av trapphus.
2003: Omputsning av fasad gatuhuset (gårdshuset 1990).
2003: Omläggning av tak gatuhuset (gårdshuset 1990).
2003: Renovering av balkonger gatuhuset.
2002: Nyinstallation hiss gatuhuset.
1990: Rörstambyte gårdshuset (gatuhuset ca 1970).
1990: Elstigar.

Kommande renoveringar:
Normal underhållsplan.

Marken:
Föreningen äger marken.

Ägande:
Godkänner delat ägande.

Överlåtelseavgift:
1207,5

Pantsättningsavgift:
483

Övrigt:
Uppvärmning via Direktverkande El

Intresseanmälan

Läs mer här.